De Halm Havervlokken Grof
De Halm Havervlokken Grof
- vegan
- vega
Omschrijving
Haver dat ooit als onkruid onder tarwe en gerst groeide, is later ook zelf in cultuur gebracht. Qua samenstelling wijkt het enigszins af van tarwe, rogge en gerst door een hoger vet- en eiwitgehalte. Dit vet bevat de wezenlijke vetzuren die in de menselijke voeding onmisbaar zijn. Haver groeit vrij gemakkelijk, ook op arme gronden en in een kil klimaat (b.v. Schotland). Het merendeel van de verbouwde haver groeit met een pel, de zg. kroonkaf. Deze geeft een goede bescherming tegen aantasting van de zachte korrel. Evenals voor gerst geldt ook voor haver dat hij vóór consumptie gepeld moet worden Haver is erg voedzaam, heeft een goede eiwitsamenstelling, bevordert een goede tand- en botvorming en is bovendien licht verteerbaar.
Land van oorsprongNederland
Gebruiksinstructie
Wil je de havervlokken koken? Dan maak je in 30 minuten en met 10 minuten nawellen een lekker warm maaltje.
Koel, droog en donker bewaren
Ingredienten
HAVER
Over het merk
Merk
Graanpletterij De Halm
Voedingswaarden
Energie kJ / Kcal | 1596 kJ / 381,1 kcal |
Vet | 7 |
-Waarvan verzadigd | 1.2 |
Koolhydraten | 62 |
-Waarvan suikers | 1 |
Voedingsvezels | 6.7 |
Eiwit | 13.5 |
Natrium / Zout | 0.025 |