Peak's Glutenvrije Bananenbrood mix 250gram
Peak's Glutenvrije Bananenbrood mix 250gram
Omschrijving
Deze glutenvrij Bananenbroodmix bevat geen toegevoegde suiker!
Wist je dat tijgernotenmeel gemaakt is van Chufa. Dit is een knolgewas en dus een allergie vriendelijk alternatief voor amandelmeel.
Gebruiksinstructie
BEREIDING BANANENBROOD ZONDER SUIKER
Verwarm de oven voor op 160°C. Hak 125 g dadels in stukjes. Prak 3 rijpe bananen in een kom. Klop 3 eieren los in een mengkom. Voeg 115 g zachte margarine,70 ml melk, de gehakte dadels en geprakte bananen toe. Meng alles door elkaar, voeg daarna de mix toe en meng tot een homogeen beslag. Vet een cakevorm in en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Plaats het bananenbrood in de bakvorm in het midden van de oven en bak af gedurende 55 - 60 min op 160°C. Laat afkoelen buiten de bakvorm.
Tip: Vervang de dadels door 125g kristalsuiker. Voor een vegan bereiding vervang de eieren en melk door plantaardige ingrediënten.
Ingredienten
INGREDIËNTEN
Meel: (rijst, maïs, bakbanaan 17%, tijgernoten 'Chufa'), zetmeel: (aardappel, maïs), rijsmiddel: (dinatriumdifosfaat, natriumbicarbonaat), gemengde specerijen, verdikkingsmiddel: xanthaangom, zout.
Voedingswaarden per 100 gram: | |
energie | 1527 kJ / 365 kcal |
eiwit | 4,8 g |
koolhydraten
| 73,3 g 2,7 g |
vet
| 4,2 g 0,9 g |
voedingsvezel | 5,3 g |
zout |