Beltane Kip Tandoori Kruidenmix
Beltane Kip Tandoori Kruidenmix
- vegan
- vega
Omschrijving
Gebruiksinstructie
Bereidingswijze: 1. Snijd de groente in grote stukken, doe die in een ingevette ovenschaal en meng er kruidenmix 2 (grote zakje) doorheen. Voeg 50 ml water toe. 2. Haal het vel van de kippenpoten en maak 4 tot 5 dwarse inkepingen in het vlees (zie afbeelding). Meng kruidenmix 1 (kleine zakje) met 2 eetlepels olie en breng dit mengsel met een kwastje aan op de kippenpoten. Leg de kippenpoten op de groente en bak ze circa 1 uur in een voorverwarmde oven bij 220 C boven- en onderwarmte. Tip: Garneerhet gerecht met schijfjes citroen en uienringen. Lekker in combinatie met Turks brood of met rijst en een koude yoghurtdipsaus.
Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik houden van jonge kinderen.
glutenvrij bevat geen gistextract plantaardig
Ingredienten
Ingredienten kruidenmix 1: Zeezout, knoflook*, koriander*, hoornklaver*, ui*, rode biet*, paprika*, komijn*, gember*, peper*, chilipoeder*, foelie*, kaneel*, voedingszuur (citroenzuur), kardemom*, laurier*, kruidnagel*. Ingredienten kruidenmix 2: Tomaat*, zeezout, rijstmeel*, rietsuiker*, aardappelzetmeel*, wortel*, MOSTERDmeel*, paprika*, SELDERIJ*, peterselie*, koriander*, basilicum*, hoornklaver*, komijn*, kurkuma*, zonnebloemolie*. *van gecontroleerde biologische teelt
Voedingswaarden
Energie kJ / Kcal | 880,86 kJ / 210,55 kcal |
Vet | 3,77 |
-Waarvan verzadigd | 0,50 |
Koolhydraten | 34,50 |
-Waarvan suikers | 21,53 |
Eiwit | 8,02 |
Natrium / Zout | 33,67 |